Nálam úgy történik a főzés, hogy mint valami isteni sugallat, bekattan valami. Most a mogyoróvaj kattant be. De nem akartam a bótit venni, abban annyi minden van pluszban. Így vettem egy zacsi földimogyit, és egy kis hidegen sajtolt napraforgó olajjal összeturmixoltam, kicsit darabos, de pont így jó. Aki akarja a sót is lemoshatja róla, én hagytam, mert elég perverz az ízlésem. Na meg a nyáron ettünk sós mogyoró fagyit, étcsokival, isteni volt.
Aztán semmi különöset nem tettem, csak megkutyultam a muffin alapreceptet*, étcsoki darabokkal felturbózva, és a formák aljára tettem egy kiskanál tésztát, rákanalaztam a mogyiból, majd lefedtem tésztával, aranybarnára sütöttem.
*Muffin alaprecept egyszerűen:
12 darabhoz írják, de nekem megvan 16-18 darab is, mert úgyis telerakom egy csomó mindennel.
Száraz összetevők:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
10 dkg cukor
Nedves összetevők:
2 tojás
3 dl joghurt (tejföl is jó, ha más nincs vagy tej arányosan, hogy ne folyósítsd el nagyon)
0,8 dl olaj vagy 10 dkg olvasztott vaj (vajjal sokkal finomabb!)
Előbb külön-külön kevered be a szárazat és a nedveset, majd összekutyulod. A kisebb-nagyobb étcsoki darabokat is belekutyultam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése